100 % własne składniki poza solą :). I tak oto spełniło się moje małe marzenie o kiszeniu własnej kapusty na moje potrzeby. Już teraz wiem, że będzie o niebo lepsza od tej kupnej. Kiedyś kupowałam poszatkowaną kapustę i kisiłam jednak cały czas miałam wrażenie, że czuję wszystkie te prochy, którymi ta kapusta była żywiona i pryskana.
Kapusty mniejsze i większe, ale wszystkie swoje.
1 łyżka soli na 1 kg kapusty, tarta marchewka, czosnek, trochę mielonego kminku bo nie miałam innego.
Borys towarzyszy mi przy wygrzewaniu w jeden z nielicznych słonecznych dni :)
Pod koniec sierpnia wysiałam sałatę, rzodkiewki i szpinak.
![]() |
Astry niskie (marcinki) co roku zachwycają. |
![]() |
Borys w tym roku skończył 7 lat. Pomimo tego dojrzałego jak dla psa wieku i pomimo kastracji (z konieczności rok temu) jego adhd nic a nic nie spadło. |
![]() |
Coroczna produkcja octu jabłkowego do płukania włosów. |
![]() |
Kuchenne laboratorium |
Pozdrawiam.
Ola.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz