niedziela, 12 października 2025

Kapusta kiszona, 100 % własne składniki.

100 % własne składniki poza solą :). I tak oto spełniło się moje małe marzenie o kiszeniu własnej kapusty na moje potrzeby. Już teraz wiem, że będzie o niebo lepsza od tej kupnej. Kiedyś kupowałam poszatkowaną kapustę i kisiłam jednak cały czas miałam wrażenie, że czuję wszystkie te prochy, którymi ta kapusta była żywiona i pryskana. 


Kapusty mniejsze i większe, ale wszystkie swoje. 

1 łyżka soli na 1 kg kapusty, tarta marchewka, czosnek, trochę mielonego kminku bo nie miałam innego. 



 Borys towarzyszy mi przy wygrzewaniu w jeden z nielicznych słonecznych dni :)


Pod koniec sierpnia wysiałam sałatę, rzodkiewki i szpinak. 


Astry niskie (marcinki) co roku zachwycają. 



Borys w tym roku skończył 7 lat. Pomimo tego dojrzałego jak dla psa wieku i pomimo kastracji (z konieczności rok temu) jego adhd nic a nic nie spadło.


Coroczna produkcja octu jabłkowego do płukania włosów.

Kuchenne laboratorium


Pozdrawiam.
Ola. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz