niedziela, 29 września 2019

Jesienna pokrzywa.


Jeszcze teraz można w wielu miejscach spotkać "młodą" pokrzywę, taką, która wyrosła po wcześniejszym skoszeniu. Warto zrywać i póki jest możliwość korzystać z dzikiego jedzenia, które daje nam Natura. Tak samo dzieje się z ostrożniem warzywnym, widziałam, że u wielu roślin wyrastają ładne, jasnozielone liście. Poza tym można zbierać nasiona niecierpka albo jego kwiaty. 

U mnie w połączeniu z ostatnimi cukiniami, marchewką, kaszą, selerem i przyprawami. 


Zazwyczaj jest kasza z dużymi kawałkami warzyw, ale, że kilka dni temu byłam u dentysty jem takie paćki. Kwiaty nagietka również jadalne. 



Cieszę się również ostatnimi ciepłymi wieczorami, cykaniem świerszczy i lotami nietoperzy. 
Jest pięknie. 



Pozdrawiam. 
Ola.  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz